plakat-ungdomsidretten-i-ntTirsdag kveld møtte om lag 25 fra Inderøy idrettslag for å høre utviklingsleder Einar Lund fra Nord-Trøndelag idrettskrets snakke om dokumentet «Slik vil vi ha ungdomsidretten i Nord-Trøndelag». Det beskriver hvordan særforbundene i kretsen ønsker samarbeid for tilrettelegging for allsidighet og deltakelse på tvers av idrettene.

Det ble som forventet litt diskusjon rundt dette, og det kom fram at Inderøy idrettslag med sine sju ulike særforbund kan ha behov for bedre kommunikasjon og koordinering. Leder Per Morten Kvam meldte at dette er en sak styret vil ta opp ved senere anledninger.

Innholdet i dokumentet er gjengis her:

Slik vil vi ha ungdomsidretten i Nord-Trøndelag!

 1. Aktivitetstilbudet ønskes primært som et koordinert tilbud på tvers av alle aktuelle særidretter i et nærmiljø
 2. Vår særidrett:
  a. arbeider aktivt og kontinuerlig med å formidle kunnskap og ønsket praksis til utøvere, trenere, lagledere og foresatte.
  b. legger aktivt til rette for utøvernes deltakelse i andre særidretter/kulturaktiviteter.
  c. deler aktivt kunnskap med andre særidretter, slikt at flest mulig av «våre» utøvere også finner seg til rette i disse.
  d. legger likeverdig til rette for utøvere som ønsker mange økter i en særidrett, og utøvere som ønsker å spre tilsvarende antall økter på flere særidretter.
  e. tilstreber å gi alle utøvere likeverdige muligheter til deltakelse i konkurranser tilpasset eget ferdighetsnivå, uavhengig av andel treningsoppmøter i respektive eller andre særidretter.
  f. legger likeverdig til rette også for utøvere som ønsker å delta på trening uten mål om konkurransedeltakelse.
Møte for mer samarbeid mellom særgruppene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Coronatiltak og aktivitet framover

Publisert: 13. mars 2020

Inderøy kommune har akkurat vedtatt en rekke tiltak for å stoppe spredningen av Coronavirsuet. NFF har meldt i formiddag at de stopper all breddeidrett ut april og oppfordrer alle til å følge dette. Du kan lese om saken her: https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/breddeaktiviteter-stoppes-ut-april/ ...Les mer

Årsmøte Inderøy il

Publisert: 3. februar 2020

styremote-inderoyil

Innkalling til årsmøte i Inderøy il På Gulburet torsdag 5. mars kl 19.00 Saker Innledning Godkjenne de stemmeberettigede Velge dirigent, referent og hvem som skal underskrive protokollen Godkjenne innkalling, sakliste og forretningsorden Behandle årsmelding for 2019 Behandle regnskap for 2019, ...Les mer

Førjulsrenn

Publisert: 13. desember 2019

IMG_2662

Resultater Resultatliste Inderøyrennet 2019 Resultater Teamsprint Deltakerliste runderennet   Takk til alle 280 som deltok og alle andre som kom og besøkte førjulsennet vårt. I Runderennet gikk 55 ivrige skiløpere til sammen 82,6 km.  Det er helt fra Petter Northug ...Les mer

Temamøte om barne- og ungdomsidrett

Publisert: 14. november 2019

Km 2017-1

Sted: Akset, Kultursalen Tid: Mandag 18. november kl. 19.00 Innledere: Jan Roar Saltvik,  daglig leder Trøndelag fotballkrets Arnstein Finstad,  fagkonsulent  Olympiatoppen Ann Mari Landsem Melhus, lærer, idrettsmamma, tidligere ansatt idrettsforbundet mm John Northug, idrettspappa Møteleder: Magnhild Øvre Inderøy il og ...Les mer

Basistrening for ungdom

Publisert: 2. november 2019

Inderøy il har tatt initiativ til et basistreningstilbud for ungdom i alderen 13+. Tilbudet er åpent for alle og gratis, og har fokus på idrettsglede, mestring, fysisk helse og sosial aktivitet gjennom trening. Det er flinke og rutinerte trenere som ...Les mer